Пратката за 10 600 лв. е с най-необходимото за бита и

...
Пратката за 10 600 лв. е с най-необходимото за бита и
Коментари Харесай

Българските ротарианци зарадваха близо 1000 бедстващи деца и възрастни в община Приморско


Пратката за 10 600 лева е с най-необходимото за бита и хигиената

Днес Ротари България Дистрикт 2482 зарадва бедстващи майки с деца и възрастни хора от Украйна, които откриха леговище в община Приморско. Президентът на Ротари Клуб Желязко Вълчев транспортира от Метро товарен автомобил с най-необходимото за техните семейства. Пратката е за 10 600 лева, като средствата идват от общия дарителски фонд за бедстващи украински жители, намиращи се на наша територия след започването на военния спор.

Община Приморско е най-засегнатата в социално-икономическо отношение, спрямо останалите общини, в които има настанени украински бежанци.









Сравнително дребната като население община и все още приютява към 1000 души – най-вече многодетни майки, които са извънредно затруднени и не разполагат с задоволително персонални средства. За всички е обезпечена задоволително храна, само че те изпитват нужда от съществени такъми за бита и хигиената в базите и квартирите, които употребяват.

Кметът Димитър Германов персонално одобри дарението и благодари на ротарианците, след което провежда незабавното систематизиране на помощта посредством Отдела по филантропични действия.

Това е следващото подаяние на ротарианската общественост у нас за общини по Южното Черноморие, където е съсредоточена украинска диаспора, бедстваща след войната. От началото на военния спор до този миг единствено в Зона 18 на Дистрикт 2482 са разпределени помощи за близо 100 хиляди лева

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР